Training Business Drawing

Eén van de meest effectieve manieren om met je presentatie te overtuigen is het gebruik van de flip-over. Waar de meeste presentatoren hun toevlucht nemen tot dia’s in bijvoorbeeld een powerpoint-sessie, kiest de visionaire presentator voor tekenen.

Waarom kiest de visionair voor tekenen kiezen?

 1. Tekenen is een heel directe (live) communicatievorm en je publiek heeft het gevoel echt deel te zijn van jouw plannen (verhoogde betrokkenheid)
 2. Je toont ermee creatief te zijn (kernkwaliteit van een ondernemende persoon)
 3. Je toont ermee durf te hebben (je komt uit de comfort-zone)
 4. Je toont ermee dat je “het grotere plaatje” ziet (en dus visie hebt)
 5. Tekenen is dé manier om complexe zaken te verduidelijken.
 6. Je houdt je publiek wakker 😉

Maar... ik ben geen tekenaar!
Het klinkt gek, maar je hoeft helemaal niet zo’n goede tekenaar te zijn. Het omgekeerde is zelfs waar: hoe “onhandiger” je tekeningen zijn, hoe leuker je publiek dat vindt. Dus ook als je geen tekentalent bent kun je leren om zakelijk tekenen in te zetten om je ideeën te presenteren.

Maar natuurlijk moet je wel een beginnetje maken, een beetje oefenen, de gereedschappen in handen hebben en feedback krijgen op je eerste pogingen.

Daarom is het een goed idee om bij ons een training 'visueel communiceren' te gaan doen.

Wat ga je in de training “business drawing” leren?

 • hoe je visuele metaforen kunt gebruiken om te beïnvloeden.
 • hoe je abstracte vormen kunt gebruiken om complexiteit te veréenvoudigen.
 • Hoe je - zonder tekentalent - je plannen kernachtig kunt verbeelden.
 • Hoe je grafieken kunt integreren
 • Hoe je je verhaal helder houdt (less is more!)
 • En je gaat basisbegrippen leren van het tekenen (vorm, contrast, richting, ritme etc). Dan heb je toch nog even op de kunstacademie gezeten;-)
 • Je ontwerpt je eigen figuurtje, deze kun je gebruiken om visueel te communiceren

Voor wie is deze training?
Deze training is bedoeld voor iedereen die graag meer invloed wil uitoefenen tijdens presentaties, vergaderingen of andere gelegenheden waar je het woord neemt.

De trainer
Visueel communiceren staat in feite niet op zichzelf, want tekenen op een flip-over doe je meestal voor een groep. Bijvoorbeeld wanneer je een presentatie doet. Daarom is het ook handig dat je wat weet van het presentatievak en vandaar dat trainer Jan van der Werk de ideale trainer is om deze training te geven. Hij heeft namelijk niet alleen jarenlange ervaring als grafisch ontwerper, maar is daarnaast drie keer kampioen Public Speaking geworden.

Incompany
Deze training wordt incompany gegeven bij jullie of als je wilt op een externe locatie bij jullie in de buurt. Over tekenmateriaal hoef je je niet druk te maken, daar zorgen wij voor.

Stuur een email


Alleen al door de manier waarop Jan de cursus geeft leer je hoe je moet presenteren. Naast handige tips en trucjes voor de voorbereiding van een presentatie als het presenteren zelf, heb ik ook zeer gerichte en persoonlijke feedback ontvangen over mijn manier van presenteren. Omdat we onze presentatie twee keer hebben kunnen uitvoeren was verbetering meteen zichtbaar. Ik heb in een korte tijd (één dag) veel geleerd.

- Rens Garssen, PwC