Leer online presenteren

Maak net zoveel impact als met je live presentaties!

Als je je presentatie niet live voor een groep maar online gaat doen, bijvoorbeeld via Microsoft Teams, Zoom of Webex: Hoe pak je dat dan aan? "Live" presenteren is voor veel mensen al een hele toer, maar online presenteren heeft zo zijn eigen uitdagingen.

Wat leer je in de incompany-training "Nu online presenteren":

  • Hoe je presenteert als je online (dus via een scherm of schermpje) voor een “groep” staat. Wanneer kom jij zelf in beeld en wanneer bijvoorbeeld je Powerpoint slides etc
  • Hoe het is gesteld met je online uitstraling en hoe je die zou kunnen verbeteren
  • Hoe je de aandacht van je publiek vast houdt, terwijl ze zoveel afleiding hebben:)
  • Welke extra uitdagingen het online presenteren met zich mee brengt, waar je misschien niet aan hebt gedacht
  • Hoe je je Powerpoint-presentatie integreert met online toolls als bijvoorbeeld Microsoft Teams, Zoom, etc) en hoe dat technisch in zijn werk gaat
  • Hoe je snel een goeie presentatie in elkaar zet (verhaalstructuur, begin, eind, beeld toevoegen etc)
  • Hoe je de afstand tussen jou en je publiek overbrugt

In deze training ga je zien hoe je online net zo overtuigend kunt zijn als 'live' en gaan we de verschillende aspecten stap voor stap oefenen.

Deze training wordt voorlopig online gegeven.

Over de online versie van deze training:

Zoals je zelf waarschijnlijk al hebt gemerkt is online communiceren een stuk intensiever dan live contact hebben. Dat geldt voor bijvoorbeeld vergaderen, maar evengoed voor het volgen (en geven) van een training. Daarom is de online versie van deze training opgedeeld in compacte, kortdurende blokken met voldoende pauzes tussendoor. De totale training bevat 6 blokken van 40 minuten, verdeeld over 2 dagdelen. Tussen de blokken hebben we 10 à 15 minuten pauze. En net als de live-versie is ook de online-versie interactief, dynamisch en afwisselend. Je zult je geen minuut vervelen en jezelf geen tijd gunnen om tijdens de training even iets anders te gaan doen;-)

Wil je meer weten over deze training, bijvoorbeeld over onderwerpen, prijzen of hoe we het technisch kunnen realiseren, stuur een mailt.
Ik hoor graag van je!

stuur een mailtje

Verbeter nu je online uitstraling!

Als je vergadert, presenteert of solliciteert, via bijvoorbeeld Microsoft Teams, Google Meet of Zoom:
Hoe kom je dan professioneel en overtuigend over?

*Boek nu de workshop of coaching  "Verbeter je online presence!"

Als je online face-to-face communiceert met familie of vrienden, dan vind je het misschien niet zo belangrijk hoe je overkomt of hoe je er uit ziet, maar als je in contact bent met collega’s, klanten of een ander publiek dan is dat juist wel van belang. Je wilt een professionele en overtuigende indruk op hen maken.

Hoe zit het met jouw online uitstraling?
Wat zijn de nonverbale do's and don'ts? Hoe zie je er uit? Kom je overtuigend over? Hoe gedraag je je voor de camera? Tegen welke achtergrond zien jouw gesprekspartners of publiek jou?

Net als bij ‘live’ presenteren voor een groep, zijn er bij online communiceren een aantal dingen die je wel of niet moet doen om overtuigend over te komen.

Hoe zorg je er voor dat je goed overkomt?

Dat heeft o.a. te maken met: 

> Wat je wel en niet doet voor de camera - je nonverbale communicatie, 

> De belichting, kadrering, jouw afstand tot de camera.

> De omgeving van waaruit je communiceert

> Wat je zegt en hoe je dat zegt.

Boek nu een workshop of coaching "Verbeter je online presence!"

Bij Presentation Profs kun je je online uitstraling op twee manieren verbeteren. Wil je voor jezelf je online uitstraling verbeteren, vraag dan een coaching aan. Wil je het voor een team? Dan is een workshop geschikt. Voor beide is het niet nodig om dure apparatuur aan te schaffen of ingewikkelde opstellingen te maken. Voorafgaand aan de sessie krijg je van mij instructies hoe je je eenvoudig kunt voorbereiden.

Zowel de workshops als de coachings worden voorlopig online gegeven.

1) Coaching 'Verbeter je online presence!'

Via Zoom werken we snel en eenvoudig 1 op 1 aan je online performance. Door het toepassen van kleine ingrepen zie je er voortaan top uit als je online communiceert en leer je wat je non-verbaal gezien beter niet en wel kunt doen. Meestal werken we aan de belichting, camerastandpunt, omgeving, maar ook besteden we aandacht aan hoe je spreekt en beweegt voor de camera. Een coaching duurt in principe 1,5 (anderhalf) uur.

2) Workshop 'Verbeter je online presence' 

Als bedrijf wil je natuurlijk dat je team ook online professioneel en overtuigend overkomt. In deze virtuele (via Zoom) “incompany”-workshop gaan jullie de tools leren gebruiken om jezelf een top uitstraling te geven. Vanuit het beginpunt (hoe kom je nu over) werken we samen naar een professioneel eindresultaat en heb je geleerd hoe je je non-verbaal gedraagt voor de camera. De duur van deze workshop is afhankelijk van het aantal deelnemers, maar reken op gemiddeld 2 x 45 minuten.

Wil je meer informatie of een coaching of workshop boeken, bel dan 06-1038 3315 of stuur een mail.

stuur een mailtje

 

Over mij

Mijn naam is Jan van der Werk en ik ben presentatietrainer, (Powerpoint-) designer en uitgever.

Via Presentation Profs kan ik je helpen met je presentatie en met het design van je slides. Of misschien kun je hulp gebruiken bij het presenteren voor een publiek, al dan niet online. Ik heb twee landelijke public speaking-wedstrijden gewonnen en die op de Global Speakers Summit.

Hieronder mijn optreden op de Global Speakers Summit